Szybkie przepisy na pyszne jedzenie

Jesteś osobą, która żyje w wirze obowiązków? Liczy się na ciebie każda godzina i nie możesz sobie pozwolić na brak organizacji? Lubisz gotować, jednak nie chcesz zbyt wiele czasu spędzać w kuchni? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco przynajmniej na jedno pytanie to artykuł dla Ciebie. W tym artykule poznasz cenne porady, dzięki którym będziesz w stanie gotować pyszne dania, pomimo małej ilości czasu.

Dania jednogarnkowe

Jeśli, często w ciągu dnia masz niewiele czasu na ugotowanie obiadu dla siebie i Twojej rodziny, spróbuj przygotować danie tzw. jednogarnkowe. Wśród najpopularniejszych takich dań jest oczywiście leczo. Wystarczy parę składników jak pieczarki, papryka, cebula, bakłażan no i oczywiście kiełbasa. Ważne, aby zwłaszcza ostatni składnik był dobrej jakości. Wybieraj także taką, która nie jest sucha. Leczo jest daniem o wielu twarzach, z uwagi na łatwość zmiany jego przepisu. Coraz więcej osób decyzje się na wersję meksykańską z dodatkiem chili. W tym przypadku idealny będzie produkt firmy Morliny kiełbasa teksańska.

Zupy zamiast kiełbasy teksańskiej od Morliny

Kto nie kocha tradycyjnego polskiego rosołu, a po nim oczywiście pomidorówki? Zupy są bardzo wdzięczne, dzięki którym możesz nie myśleć co ugotować na kolejne obiady w przeciągu kilku następnych dni. Aby ugotować zupę, oczywiście nie potrzeba koniecznie mięsa czy kości. Wystarczy, jeśli masz włoszczyznę lub mrożone warzywa. W polskich sklepach można spotkać naprawdę sporą ofertę mrożonek, nawet tych, dedykowanych pod konkretną zupę.

Nadwyżki z poprzednich posiłków

Jeżeli, nie masz w zwyczaju mrozić potraw, które Ci zostały, powinieneś o tym przemyśleć. Taki sposób jest stosowany zwłaszcza w polskich domach po okresie świąt bożonarodzeniowych oraz wielkanocnych. Co ciekawe, zamrażać możemy prawie wszystkie produkty spożywcze: sosy, zupy, dania jednogarnkowe, pieczywo czy dania mączne. Dania, które są zachomikowane w Twojej zamrażarce, nie raz uratują Cię w sytuacji, gdy nie masz czasu na gotowanie, a musisz zjeść kaloryczny posiłek.